Mensendieck

Wat is oefentherapie Mensendieck

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten.

De oefentherapeut biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en incontinentie.

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam.

Slaapoefentherapie

Moeite met inslapen? Wordt u ’s nachts vaak wakker? En staat u vermoeid op in de ochtend?

Herkent u deze problemen? In onze praktijk kunnen wij helpen. U kunt hier terecht voor behandeling van allerlei soorten slaapproblemen. We bieden structurele oplossingen voor het verbeteren van de nachtrust, waardoor u weer energiek aan de dag kunt  beginnen. Onder begeleiding van de slaapoefentherapeut leert u wat bij uzelf de knelpunten zijn en werkt u vervolgens aan verbetering van de nachtrust.

Tijdens 5 – 10 oefentherapeutische behandelingen wordt er gewerkt aan de belangrijkste aspecten die de kwaliteit van de nachtrust beïnvloeden. Dit kunnen zijn slaapdruk, bioritme, slaapgewoonte, te veel prikkels overdag, niet voldoende tot rust komen, piekeren, gebruik van televisie of telefoon in bed, te weinig aanmaak van melatonine, etc.

De oefeningen zijn laagdrempelig en praktisch waardoor u er direct mee aan de slag kunt en de slaapkwaliteit positief kunt beïnvloeden.  Ook het afbouwen van slaapmedicatie kan met slaaptherapie ondersteund worden.

De behandeling van slaapproblemen wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering, uit het pakket oefentherapie.
Meer informatie kunt u vinden op www.slaapoefentherapie.nl

U kunt direct – zonder verwijzing – een afspraak maken. U hoeft niet langs een huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts om een verwijsbrief te vragen. Dit voorkomt onnodige vertraging in het proces van uw herstel.

Behandelkosten worden conform polisvoorwaarden vergoed. Raadpleeg uw polisvoorwaarden van de (aanvullende) verzekering voor de vergoeding.

Voor oefentherapie mensendieck neem contact op met de therapeut Marloes Bruggink