Hypnotherapie

Hypnotherapie is een therapie waarbij een cliënt zich in een zeer  ontspannen toestand bevindt door het gebruik van hypnosetechnieken.
De  cliënt is gedeeltelijk alert tijdens een sessie en onthoudt alles wat heeft plaatsgevonden. Omdat cliënten meer inzicht hebben in hun behoeften en mogelijkheden wanneer ze in contact komen met het onbewuste, kan het genezingsproces beginnen.

Hypnotherapie is effectief voor de behandeling van fobieën,  verslavingen, relatieproblemen, trauma’s, stress en burn-out. Bovendien  is het zeer effectief bij het vergroten van het zelfvertrouwen en het verbeteren van de balans tussen werk en privé, waardoor een gezondere levensstijl wordt bereikt.

De therapie wordt per cliënt  aangepast, afhankelijk van het beoogde behandelingsdoel. Ik gebruik verschillende technieken (zie hieronder) in combinatie met hypnotherapie.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) -therapie is zeer effectief bij de behandeling van cliënten die lijden aan trauma en PTSD (posttraumatische stressstoornis). Tijdens EMDR-therapie beleef je de traumatische ervaring opnieuw terwijl ik tegelijkertijd je oogbewegingen bestuur. Omdat jouw aandacht bij de oogbeweging is, vermindert de emotionele reactie op het trauma. Uiteindelijk zul je nog steeds de herinnering hebben zonder de emotionele reactie die je in het verleden had op de traumatische gebeurtenis.

Eenzijdig Relaties Verbeteren – ERV®

Met eenzijden relatie verbeteren zullen wij werken om jouw relatie met jezelf en anderen te verbeteren en compassie te vergroten.  Je kan dan je gedachten en gevoelens zonder censuur uiten en werken aan een relatie – met een partner, kind, vriend/vriendin, collega, leidinggevende of wie dan ook.  

Emotional Freedom Techniques – EFT

Is een behandelmethode die fysieke pijn en emotionele stress kan verlichten. Het is ook bekend als tikken of psychologische acupressuur. Tikken kan een balans in je energiesysteem creëren en wordt veel gebruikt voor de behandeling van cliënten die angst hebben en lijden aan een posttraumatische stressstoornis of PTSS.

De behandeling

De therapeut houdt eerst een kort telefonisch kennismaking gesprek en als er besloten wordt om samen te werken, een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt de historie van de cliënt grondig besproken en de klachten en gewenste doel van therapie. Sessies worden gegeven in het Nederlands, Engels en Frans.

Kosten en vergoeding

Individuele sessie : 110 € (vrijgesteld van BTW) per sessie (60-75 minuten)

Video sessie  : 110 € (vrijgesteld van BTW) per sessie (60-75 minuten). Indien u vanwege  bijvoorbeeld Covid-19 geen persoonlijke sessie wilt, bied ik ook videosessies aan, dit vereist geen speciale software.

Annuleringen: Een afspraak kan tot 48 uur voor aanvang kosteloos worden geannuleerd of gewijzigd  per email of telefoon. Daarna worden de sessies volledig in rekening gebracht.

Verzekering : Als u een aanvullende ziektekostenverzekering heeft, vergoeden veel verzekeraars een gedeelte van de kosten. Hypnotherapie valt onder alternatieve complementaire zorg”. 

De therapeut (Ghislaine Jonker) is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) en de stichting Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). U kunt via deze link controleren of uw verzekering hypnotherapie vergoed:
https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/hypnotherapie

De therapeut (Ghislaine Jonker) voldoet aan de eisen van de WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg), geregeld door de NBVH. In navolging van deze wet is mijn pratkijk voor de geschillencommissie aangesloten bij de geschilleninstantie SCAG. www.scag.nl